Cara memberi sumbangan secara sambil lalu..

Bersama-sama kita mengamalkan Compiere untuk mempertingkatkan industri perniagaan kecil dan sederhana tempatan supaya bertaraf dunia, tanpa menelan belanja yang besar. Malaysia Boleh!

Moderator: nazli

Cara memberi sumbangan secara sambil lalu..

Postby red1 » Fri Oct 08, 2004 9:31 am

Hi bekas webmaster Siti .. .hehe :lol:
sambil u belajar u tulis dalam forum bahasa. U make new topic.....

tengok i, semasa i buat bahasa forum, i nak tahu apa tu etika bertanya kerana i perlu di respect dan tidak di salah sangka..maklumlah dah macam siti... kena jaga... kalau tidak dapat musuh easily...

so when i look thru etika, i read, i translate... senang macam tu,..

same with u,
for example as u read POSred or Callout or manual, i akan hantar u manual kat rumah u, copy to your PC because its too big....
as u read, u translate and type into new topic under bahasa....

lama2 u see like me...so many articles...

sama juga semasa i buat kerja,... sambil solve customer problem i document... .so i kill 3 birds one stone... (1) I doucmentation for client (2) I buat reference for myself (3) I masyurkan diri dalam internet bila hantar sumbangan yang i buat.

sekarang i dapat more and macam2 fans from all over the world... i push all our discussions to the sourceforge or red1.org

In fact u and i also akan interaksi in bahasa forum...

u say something, i comment, and Q&A, macam2 sehingga bila orang malaysia terserempak... dia akan terhibur tergalak dan terpikat dan terbelajar... lama2 we have
critical mass dan peserta, dan banyak bantuan diberikan kepada mereka. Banyak pahala kita... tentulah bakul2 habuan pun ditambahkan... ini semua yang Maha Esa jua janjikan sebagai sebahagian dari Aalaamiiin Nya. Amin!

red1
red1
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue Jul 06, 2004 3:01 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Postby nazli » Tue Oct 12, 2004 11:43 am

Red1, sebagaimana yang dinyatakan oleh Prof.Dr Hamka..

" Ilmu itu tiang untuk kesempurnaan akal. Bertambah luas akal, bertambah luaslah hidup, bertambah datanglah bahagia. Bertambah sempit akal, bertambah sempit pula hidup, bertambah datanglah celaka "

:wink:
nazli
 
Posts: 4
Joined: Tue Oct 05, 2004 5:31 pm
Location: KL


Return to Bahasa Malaysia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron