Langkah yang perlu diambil untuk compile?

Bersama-sama kita mengamalkan Compiere untuk mempertingkatkan industri perniagaan kecil dan sederhana tempatan supaya bertaraf dunia, tanpa menelan belanja yang besar. Malaysia Boleh!

Moderator: nazli

Langkah yang perlu diambil untuk compile?

Postby syah » Wed Aug 10, 2005 11:15 am

Hi all,

Saya baru lagi dalam dunia compiere ni, tapi saya amat berminat untuk mengkaji source code compiere.

Saya dah install eclipse dan download compiere source code using CVS.

Manage to load the project into eclipse with 2 errors and a lot of warnings.

Dah lama tinggal java ni so nak kena belajar balik la. This is my first time using eclipse and still tak familiar dgn interface and cara guna dia.

Anyone can guide me on how to compile or build compiere for installation from the source code?

Thanks.

-Syah-
syah
 
Posts: 8
Joined: Wed Aug 10, 2005 11:07 am

Postby red1 » Sun Aug 28, 2005 9:38 am

Biasanya 2 error tu ialah kerana Java home tidak betul atau .classpath tidak dapat nampak semua jar (tidak betul dalam path). Ini cuma perlu diperbetulkan sedikit sahaja. Adalah tidak rumit.

Untuk complie biasanya saya buat dari luar iaitu kat compiere-source/utils_dev/RUN_Build.bat .. masa tu pastikan env settings dalam MyDevEnv.bat adalah betul. Kalau tidak ada fail tu, copy dari template nya.

Semua ni perlu kesabaran dan tekun memerhati secara langkah demi langkah. Pasti berjaya.
red1
Site Admin
 
Posts: 2759
Joined: Tue Jul 06, 2004 3:01 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia


Return to Bahasa Malaysia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron