Multi-row display in POS

All Case Experiences in Topic format. Easy reading mode for contextual understanding. Quickie snapshot and howtos Files are linked into http://compiere.red1.org/

Multi-row display in POS

Postby ibiddles » Fri Dec 24, 2004 6:22 am

Do you have the details somewhere of how you and Robin did the multi-row display on your order line screen in POSred?

Many thanks, Ivan.
ibiddles
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 24, 2004 6:15 am
Location: California, USA

Postby red1 » Fri Dec 24, 2004 3:37 pm

Hi Ivan,
The details are shown on page 7, of the http://compiere.red1.org/POSred.zip document.

It is a screenshot (Figure 4) that depicts clearly how you define 3 tabs, with the 3rd tab rolled into the 2nd.

The 3rd tab is basically a copy of the 2nd, but u specify it to be NOT Single Row Layout.

The crucial twist is in the 2nd Tab, where you say in the Included Tab box to have the 3rd Tab.

Originally the Sales Order window has only the first and second tabs.

Thanks for asking :wink: And mighty thanks for signing my http://red1.org/guestbook and joining here.

M also looking forward to your contribution - will put it in the Contributor's Corner for ya :)

red1
red1
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue Jul 06, 2004 3:01 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Postby ibiddles » Fri Jan 07, 2005 4:38 am

Hi Red1,

I am progressing with my setups. I have several different "versions" of Compiere 2.5.1g running -- with Firebird/Fyracle on W2K and Linux and with Oracle 10g on both also.

I have created my new POS window but when I try to give access to it (in Window Tab & Field) to a normal user, the only client in the drop-down in System and the only role is System Administrator.

How do I give access to my cosAdmin in my "cos" client?

Best wishes, Ivan

P.S. Seeing that you are going to publish your docs, I noticed that on page 7 item 11, you have 'Default Value' when it should be 'Default Logic'. (This is not a criticism, it's just to get you a jumpstart on your editing process.)
ibiddles
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 24, 2004 6:15 am
Location: California, USA

Postby red1 » Fri Jan 07, 2005 6:05 am

Hi Ivan,
Didnt i tell u somewhere that i absolutely hate criticism? :lol:
For without it, i wouldn't be here.

About giving access, that screen can be misleading. It actually has already given access in another fashion. U may refer to another GardenWorld sample. These matters often require some goosechases. Problem is Compiere is not mature yet in the graphical presentation of its AD properties.

Thanks for filling in the proofreader post! :wink:

red1
red1
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue Jul 06, 2004 3:01 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Postby cokur » Tue Jul 12, 2005 5:58 am

red1 wrote:Hi Ivan,
The details are shown on page 7, of the http://compiere.red1.org/POSred.zip document.

It is a screenshot (Figure 4) that depicts clearly how you define 3 tabs, with the 3rd tab rolled into the 2nd.

The 3rd tab is basically a copy of the 2nd, but u specify it to be NOT Single Row Layout.

The crucial twist is in the 2nd Tab, where you say in the Included Tab box to have the 3rd Tab.

Originally the Sales Order window has only the first and second tabs.

Thanks for asking :wink: And mighty thanks for signing my http://red1.org/guestbook and joining here.

M also looking forward to your contribution - will put it in the Contributor's Corner for ya :)

red1


Unfortunately, that "Included Tab" box seems to be nonavailable in the version I am using right now.. (2.5.2d)

Any ideas how to do this with this version ?

Thanks in advance..
cokur
 
Posts: 3
Joined: Tue Jul 12, 2005 5:56 am

I Dont find the Contents in POSred.zip

Postby akanna75 » Wed May 17, 2006 2:56 pm

Dear All,

Since i want to test the compiere POS features i found this topic in forum. As per the mailing list i have downloaded the posred.zip and other two files. When I extracted and opened the file i didn't see any content/screenshots on that. Can anyone help me in finding out the file which has the POS contents? Pls guide me to get the right files..

Thanks in Advance

Thanks & Regards,
Kannan
akanna75
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 30, 2006 5:42 pm
Location: india

Postby afalcone » Wed May 17, 2006 7:41 pm

Hi Kannan,

I had the same problem too. I didn't see the POSred.pdf's content with the Acrobat.

Try with Foxit Reader (http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php)

Regards

Alejandro
afalcone
Regular
 
Posts: 120
Joined: Fri Jun 24, 2005 4:09 am
Location: Argentina

Newer versions included tab

Postby stingreye » Tue Aug 01, 2006 5:48 am

Some older posts so maybe this answer was already posted... if not here is how I got around POS multi-row.

I think the "included tab" was removed becuase its no longer officially supported. However, the column is still there for backwards compatibilty.

So look at the underlying database and add teh appropriate flag or better yet, add the field for the included tab to the "AD_TAB" Window.
stingreye
 
Posts: 1
Joined: Tue Jul 25, 2006 12:16 am

Postby red1 » Mon Sep 25, 2006 5:21 am

And again same advice but from
eric wrote:Hi,
Multi-row display for new versions of compiere (tested on 253b) :
As mentionned by red1 in his POS tutoriel and by others in this forum the multi-row display is possible by the included tab option. but in the some newer release this option is simply desabled.
One way to walk around it is to enter directly the tab id of the child tab record in the included tab id field of the parent tab record in the database(the field still exists). So now you can continue with the POSRED tutorial :wink:
red1
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue Jul 06, 2004 3:01 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia


Return to Compiere Case Workshop

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron